Ηγάπησαν οι άνθρωποι μάλλον το σκότος ή το Φως

Και εκείνοι οι αμύητοι και άγευστοι μας περιγελούν μας απαξιώνουν και μας προσάπτουν πολλούς κοσμητικούς χαρακτηρισμούς …Αλλά δυστυχώς πολλές φορές τα βέλη και η απαξίωση  προέρχονται εξ οικείων !  Και όλοι στο ίδιο τσουβάλι! Η ομογενοποίηση είναι άκρως βολική και τρέφει μοναδικά την αυτοδικαίωση …( Κάποιος πικροχαριτολογώντας είπε πως το μένος βγαίνει από το Αυτοδικαιω…μένος!) Λέει στις ζοφερές μας μέρες κάποιος κάτι, έστω άστοχο και αυτό γίνεται σημαία και επιχείρημα και εργαλείο της παμπόθητης αυτοδικαίωσης , όσων αμετακίνητα πρεσβεύουν την αντίθετη άποψη .

Εν προκειμένω όσων επιμένουν να χαρακτηρίζουν «εναρέτους ζηλωτές» και επιπόλαιους θεριακλήδες της πίστεως όσους και σήμερα διψούν τον Χριστό και διαρκώς επιθυμούν να ενώνονται μαζί Του. Γνωρίζουν αυτοί οι ευλογημένοι και εσχάτως διωκόμενοι , ότι θηριάλωτοι θα γίνουν υπό του νοητού λύκου , όσο περισσότερο απομακρύνονται από το Άγιο Ποτήριο και την Θεία Κοινωνία !

Ηγάπησαν οι άνθρωποι μάλλον το σκότος ή το Φως λέει ο ηγαπημένος Ιωάννης στο Ευαγγέλιο του Φωτός … Το να αγαπάς το σκοτάδι έχει επιστροφή …Το να βαπτίζεις το Φως σκοτάδι όμως φοβάμαι πολύ ότι είναι ανεπίστροφα πλανεμένο και βλάπτει ολέθρια την φήμη του Τριαδικού μας Θεού…Εσύ  που όλα αυτά τα ψέλνεις  και τα υμνείς  ! Εσύ  που βροντοφώναξες μόλις το Χριστός Ανέστη !

Δεν μπορείς να πιστέψεις  ότι μετέλαβες το σώμα και το αίμα Του! Δεν μπορείς να δεχτείς ούτε τα πιο μικρά που σαν ακήρατες πλευρές αποκαλύπτονται μπροστά σου ! Και μυρίζεις τον αγιασμό πριν τον πιείς , και φοβάσαι μην κολλήσεις τίποτα από τον μπροστινό σου γεράκο στην ουρά για την Θεία Μεταλαβιά !Και λογαριάζεις για τρελό και πλανεμένο -ωσεί λήρος εφάνη τα ρήματά του- όποιον με βουρκωμένα μάτια και πνιγμένη φωνή σου εξιστορεί μια θεία παρεμβολή και μια δική του ψηλάφηση ! Και εδώ βρίσκεται το μεγαλύτερο από όλα θαύμα !

Παρ ότι βλέπει ο Κύριος αυτές τις απαρνήσεις σου τις συνεχείς , Εκείνος δεν σταματά να εμφανίζεται μεθ ημέρας οκτώ ! Να αποκαλύπτεται και Χαίρων Ερευνώμενος , γλυκά να μας καλεί : Εδώ είμαι πάλι !

 Μεθ υμών !  Ψηλαφήστε με !  

Νώντας Σκοπετέας

Μετάβαση στο περιεχόμενο